Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за подгреване на огледало

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос за подгреване на огледало

Здравейте, откакто купих колата си знам ,че огледалата не са ел. ,копчета има ,но не работят .Питах в сервиз, човека размърда на ръка огледалата и каза "щом се местят толко лесно значи не са ел.".И така си карам вече 2г.,докато не разглобих лявото за ремонт (след третия удар ).Гледам вътре жици, сглобявям и -о чудо-работят и двете .Та въпроса ми е :като са ел. имат ли отопление и ако да от каде се включва . Благодаря.
    166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Ха честито, и аз след повече от година разбрах за какво служи една джиджавка като капачка на резервоар, ама с болт от едната страна
    Ако огледалата са ти с подгряване, те се включват заедно с подгряването на задното стъкло. Не знам дали си обърнал внимание при разглабянето как изглеждат нещата вътре - има и ел. огледаля без подгряване, на които им липсва металната мрежа отзад на стъклото. Ето мойто как е:
    http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=2437
    Ако не си го разкостил чак така, можеш да се ориентираш по броя на жиците - 2 за движение, 2 за подгряване (черна и кафява, мисля), още една (или две бяха?) за датчика за външната температура.

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
    Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

Благодаря за бързия отговор. Явно мойто е без подгряване- няма клеми а и 2 кабела остават свободни.Сега поне знам къде ми е датчика за външна температура
      166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Като си разглобил огледалото, забеляза ли дали на гърба на самото тъкло има реотани? При мен е странно - лявото има, дясното - не, явно е сменяно.
        Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V 1995 129 hp

Comment

Предполагам,че не ти е сменяно- просто за по-евтино са сложили подгреване само от шофьорската страна. Както стъклата -атпред- ел. ,отзад-не.

Comment

Първоначално публикувано от bass
            Ха честито, и аз след повече от година разбрах за какво служи една джиджавка като капачка на резервоар, ама с болт от едната страна
            Ако огледалата са ти с подгряване, те се включват заедно с подгряването на задното стъкло. Не знам дали си обърнал внимание при разглабянето как изглеждат нещата вътре - има и ел. огледаля без подгряване, на които им липсва металната мрежа отзад на стъклото. Ето мойто как е:
            http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=2437
            Ако не си го разкостил чак така, можеш да се ориентираш по броя на жиците - 2 за движение, 2 за подгряване (черна и кафява, мисля), още една (или две бяха?) за датчика за външната температура.
            Колега,линка дето си постнал е супер,ама хайде подобни неща със снимков и друг материал да ги качваме в раздел "Ремонти"-така ще се знае къде по-лесно да се открие нещо,свързано с ремонта Предложение,просто,де
            Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA
              Предполагам,че не ти е сменяно- просто за по-евтино са сложили подгреване само от шофьорската страна. Както стъклата -атпред- ел. ,отзад-не.
              Да, мисля че си прав, звучи логично!
              Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V 1995 129 hp

Comment

Първоначално публикувано от virusalfa
                Колега,линка дето си постнал е супер,ама хайде подобни неща със снимков и друг материал да ги качваме в раздел "Ремонти"
                Ми линкът сега седи в спецраздела "направи си сам" (Общ технически раздел > Технически справочник). Или имаш предвид да се слагат тези неща в темата "Ремонти" в раздела на 155? Не съм сигурен дали идеята там не е по-скоро да се видят цени и магазини, не толкова техники...? Но пък, от друга страна, нищо не пречи заедно с информцията за цени и т.н. да има линк със снимки на съответните артикули, начина за техния монтаж и т.н., стига всичко да остане подредено.

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
                Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

Първоначално публикувано от deli77
                  Като си разглобил огледалото, забеляза ли дали на гърба на самото тъкло има реотани? При мен е странно - лявото има, дясното - не, явно е сменяно.
                  не е сменяно, така е от завода... е поне при мен е така де примерно при мен лявото е с ел.моторче за регулиране, също и ел.подгряване, което се включва заедно с реотаните както спомена някой колега по-горе , а лявото си е ръчно от секъде
                  ALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
                  ALFA ROMEO 33 1.5 TI

Comment

мойта фабрично въобще нямa ляво огледало за сметка на това пък дясното е ел че и с подгряване... и има ел стъкла отзад
                    '93 ALFA ROMEO 155 2.0 TS
                    '98 ALFA ROMEO 166 2.0 V6 TB

Comment

логика при талянците няма
                      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от Kostadin
                        примерно при мен лявото е с ел.моторче за регулиране, също и ел.подгряване, което се включва заедно с реотаните както спомена някой колега по-горе , а лявото си е ръчно от секъде
                        Тая твойта алфа с две леви огледала ли е
                        Alfa Romeo 155 1.8TS
                        Alfa Romeo 156 1.9 16V m-jet

Comment

Working...
                        X